Om matmatmat.se

Varför?

Först och främst, den här sidan är ett hobbyprojekt. Jag som lägger upp recept här gillar att laga mat, prova nya saker och jag har en ganska bestämd uppfattning om vad jag vill äta – och vad jag inte vill äta. För att hålla ordning på recept och för att dela dem med vänner och andra nyfikna så har jag börjat lägga ut dem här.

Uppdateringarna sker oregelbundet eftersom jag – av förklarliga skäl – testar mest nytt när jag är ledig och har gott om tid.

Recepten är sådant jag testar och inspiration kommer från olika håll. Exakt ursprung till varje recept är svårt att ange, men oftast gör jag lite egna versioner av recepten utifrån min egen smak.

Om sidan

Eftersom det är ett hobbyprojekt så är den här sidan inte perfekt. En del ord och begrepp är på engelska, eftersom mallen är gjord på engelska. Jag gör förbättringar vartefter jag hinner.

Jag har annonser på sidan, inte för att tjäna en förmögenhet utan för att täcka kostnaderna för att ha den.

Receptens inriktning och ditt egna ansvar

christiangu-1039871530710700697_9050867Jag tränar ganska mycket, vilket gör att jag äter mycket och ofta. Här varvas därför måltider, tillbehör och mellanmål. Mycket av det är snålt på kolhydrater och inte sällan LCHF-inspirerat. Jag följer däremot inte någon särskild kost, eller för den delen uppmuntrar någon annan att göra det. Min känsla är att jag fungerar bäst på lite kolhydrater, men vad som fungerar bäst för dig måste du känna själv.

Recepten på den här sidan är inte någon fullständig guide till kost och jag gör inte anspråk på att ge någon råd om vad och hur man ska äta. Vad du äter är ditt ansvar, men jag hoppas att recepten kan ge dig inspiration att testa nya saker.

Jag försöker ange vad som kan orsaka allergier i recepten, men det är säkert inte heltäckande. Återigen, vad du stoppar i munnen eller bjuder andra på är ditt ansvar.

Feedback

Jag uppskattar kommentarer och meddelanden om recepten. Finns det annat man kan göra, behöver det anpassas på något sätt, kan något moment förtydligas, finns det ett fel? Fyll gärna på med idéer, tips och trix så kan vi få fler att göra bra mat. Vill du bidra med hela recept så går det också bra. Skicka dem så lägger jag ut om jag tycker att det passar – och självklart med cred till dig som skickat in.